Вчора «АрселорМіттал Кривий Ріг» відвідав Президент України Володимир Зеленський. Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області очільник держави спільно з американською делегацією під головуванням заступника держсекретаря США Стівена Бігуна побували на промисловому майданчику комплексу машин безперервного лиття заготовок № 2 і 3.

Під час візиту гості змогли оцінити масштаби будівництва двох нових двопозиційних установок піч-ківш і МБЛЗ-2, 3 із загальною проектною потужністю 2,8 млн тонн на рік. Сьогодні це один із ключових інвестиційних проектів компанії вартістю понад 160 млн доларів, який є частиною більш масштабної програми, спрямованої на модернізацію підприємства і покращення екологічних показників.

Після введення в експлуатацію МБЛЗ-2, 3 і завершення реконструкції дрібносортного стану 250-4 «АрселорМіттал Кривий Ріг» зможе збільшити випуск арматури з використанням литої заготовки. Це дозволить компанії підвищити свою ефективність і запропонувати на внутрішньому та світових ринках більше якісної продукції.

Мауро Лонгобардо, Генеральний директор ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»:

— Для нашого підприємства велика честь вперше приймати чинного голову держави. Ми вдячні Володимиру Зеленському за увагу до «АрселорМіттал Кривий Ріг» і його програму розвитку. На прикладі МБЛЗ-2, 3 ми хотіли показати, що «АрселорМіттал Кривий Ріг» інвестує в свої об’єкти і активно сприяє розвитку України. Майже за п’ятнадцять років роботи в країні ми інвестували 9,7 млрд доларів. У найближчі 3-4 роки збираємося виділити 700 млн доларів, щоб реалізувати великі інвестпроекти, кожен з яких має екологічну складову і паралельно дозволяє підвищувати якість і ефективність нашої діяльності. Серед найважливіших об’єктів, які плануємо побудувати «з нуля», – сучасна фабрика огрудкування, яка стане флагманом для екологічних інвестицій.

Окрім розвитку виробництва, «АрселорМіттал Кривий Ріг» готовий і іншим способом підтримувати розвиток української економіки. Підприємство є надійним партнером держави в реалізації великих інфраструктурних проектів. Наприклад, в 2018-2019 рр. «АрселорМіттал Кривий Ріг» сумарно поставив 13 тисяч тонн арматурного прокату для будівництва і реконструкції різних мостів в Україні. А з травня 2020 року розпочав поставки металургійних шлаків для використання у великому дорожньому будівництві.

Як найбільше гірничо-металургійне підприємство в Україні, ми розуміємо свою відповідальність перед містом, регіоном, країною. При цьому як частина компанії АрселорМіттал працюємо за найкращими міжнародними стандартами. Підприємство, як і раніше, готове до співпраці з державними органами влади на всіх рівнях і робить акцент на розвитку продуктивних і взаємовигідних відносин. Тільки так, спільними зусиллями, нам вдасться перетворити українську металургію в ефективну і конкурентоспроможну галузь.